top of page

D i s c o g r a f i a

FLORS I VIOLES

Ballaveu

Audiovisuals de Sarrià, 2016

El primer disc de Ballaveu conté un total de 18 temes, 17 dels quals ballables i en el que proposa un ball genuïnament català amb el repte de tenir la veu com a únic instrument melòdic, bastint un repertori de ball inèdit: Romanços com el Testament d’Amèlia, cançons de bressol com El noi de la mare o cançonetes infantils com La Pastoreta prenen, amb un subtil toc rítmic, un nou aire de dansa. Amb FLORS I VIOLES es redescobreix l’havanera, o americana, com a ball de parella a mig camí del bolero i la rumba. Les sardanes curtes a veus obtenen una puresa natural que els hi escau d’allò més. La guitarra fa acte de presència per lligar, talment com en la tradició popular actual, jotes i valsets. Els balls plans prenen força amb la contundència del pandero quadrat. El domini de la percussió tradicional dels músics empasta les veus creant una sonoritat compacta que combina la suavitat i exactitud de les harmonies vocals amb el so vigorós i enèrgic dels cops de pandero, pandereta i canya esquerdada.   

 

La versatilitat de Ballaveu, amb un ambiciós treball de les veus i les percussions, fa de FLORS I VIOLES un disc àgil i dinàmic en el que la Patri i el Xavier posen de manifest el seu bagatge i coneixement.   

C o l · l a b o r a c i o n s

FOK.jpeg

FOK

Kepa Junkera

Satélite K, 2017

Ballaveu hem tingut l'oportunitat de participar en el el doble CD FOK (Satélite K, 2017), guardonat Premi Enderrock 2018 com el millor disc de folk de l'any, on l'acordionista basc Kepa Junkera interpreta cançons, cants i tonades tradicionals amb la col·laboració de més de 200 músics de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears i l'Alguer.

Al llarg de l'any 2018 els Ballaveu emprenem un nou viatge, amb molta il·lusió i responsabilitat, acompanyant a en Kepa a la gira de presentació de FOK, com a integrants, amb les nostres veus (i balls!) dels "Amics de Fok".

L'any 2018 hem encès la flama del FOK!

KIRINEOC.jpeg

KIRINEOC

Kepa Junkera & Cobla Sant Jordi

DiscMedi, 2018

En el nou disc de l'amic Kepa Junkera amb la Cobla Sant Jordi els Ballaveu també hi hem tingut cabuda. Aquest treball, dedicat a algunes de les composicions més conegudes del músic basc però passades pel filtre musical dels instruments de cobla, els Ballaveu hi hem versionat (amb l'ajuda de Ferriol Macip en les traduccions del basc al català) i posat les nostres veus en els dos únics temes del disc que son cantats: "Mataculebra Surt del niu" i "NY Hirahira Pedra preciosa".

Kepa.jpg
bottom of page